طرز تهیه کاچی، دسری ایرانی و لذیذ

به گزارش وبلاگ شن، کاچی ترکیبی از آرد گندم یا برنج با آب و شکر است. اگرچه این ترکیب به نظر ساده می آید، اما طعم بی نظیری خواهد داشت. در ادامه طرز تهیه این دسر با آرد برنج و گندم توضیح داده می گردد.

طرز تهیه کاچی، دسری ایرانی و لذیذ

وبلاگ شن | سرویس آشپزی - غذاهای ایرانی و سنتی بسیار لذیذ و دلپذیر هستند، اما برای کامل شدن یک سفره ایرانی به دسری سنتی نیز احتیاج است. کاچی یکی از دسر های سنتی ایران است که به مواد اولیه بسیار ساده ای احتیاج دارد که معمولا در منزل ما ایرانیان وجود دارد. این دسر را با دو شیوه می توان تهیه کرد که هر کدام طعم خاص خود را دارد. علاوه بر این می توان به راحتی این دسر ایرانی را تزیین کرد.

طرز تهیه کاچی با آرد گندم

به منظور تهیه این دسر خوشمزه به 45 دقیقه الی یک ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر مشاهده می کنید، احتیاج خواهید داشت.

مواد لازم
آرد گندم500 گرم
روغن500 گرم
شکریک کیلوگرم
گلابنصف لیوان
زعفرانیک مثقال
آب10 الی 12 لیتر

دستور تهیه:

  1. زعفران را در مقدار کمی آب دم کنید.
  2. 10 الی 12 لیتر آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.

  3. شکر را به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا حل گردد.
  4. سپس شربت به دست آمده را از صافی رد و زعفران را به آن اضافه کنید.
  5. روغن را گرم کنید، سپس حرارت شعله اجاق گاز را کاهش دهید.
  6. به تدریج آرد را به روغنی که روی حرارت ملایم قرار گرفته است، اضافه کنید. دائما بهم بزنید تا آرد گلوله نگردد.
  7. هنگامی که آرد سرخ شد، شربت را به آرامی به آن اضافه کنید و دائما بهم بزنید تا آرد گلوله نگرده و مایه یک دست گردد.
  8. مرتب بهم بزنید تا کاچی به جوش آمده و روغن بیندازد.

دسر آماده است و می توانید آن را سرو کنید.

طرز تهیه کاچی با آرد برنج

طرز تهیه این دسر با آرد برنج کاملا مشابه است، فقط به جای آرد گندم از همان مقدار آرد برنج بهره ببرید. توجه داشته باشید که در این حالت نیز باید دائما دسر را بهم بزنید تا آرد برنج گلوله نگردد. می توانید آرد را قبل از استفاده الک کنید تا هوا میان ذرات آن گردش پیدا کند و احتمال گلوله شدن آن در دسر کمتر گردد.

چند نکته:

  • برای تهیه این دسر نباید آرد را به اندازه ای که برای حلو سرخ می گردد، سرخ کنید و فقط کافی است رنگ آن طلایی گردد.

  • در مرحله هشتم در صورتیکه که آب دسر کم بود، می توانید مقدار کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

  • در صورتی که میزان زعفران را کاهش دهید، رنگ دسر تا حدی شبیه به حلو خواهد شد.
  • کاچی آرد برنج، رنگ روشن تری خواهد داشت، بنابراین اگر این دسر را با آرد برنج تهیه کردید و رنگ آن روشن تر شد، نگران نباشید.

روش هایی ساده برای تزیین دسر

دسر سنتی به تزیینی سنتی نیز احتیاج دارد. اگر وقت کمی دارید، همانند حلوا روی سطح این دسر را با قاشق طرح بیندازید. در غیر اینصورت می توانید از خلال بادام، خلال پسته، غنچه خشک شده گل محمدی و ... بهره ببرید. به دلخواه می توانید طرح های متفاوتی روی سطح دسر ترسیم کنید. در ادامه چند نمونه از شیوه تزیین را مشاهده می کنید که می تواند الهام بخش باشد.

اگر قصد دارید این دسر را به طور یک نفره سرو کنید، زمانی که آماده شد، آن را در ظرف های یک نفره ای مانند بستنی خوری بریزید و تزیین کنید. این شیوه برای میهمانی ها مناسب تر است، زیرا می توانید برای هر نفر یک ظرف در نظر بگیرید و سرو آن نیز آسان تر خواهد بود.

کاچی را می توانید به عنوان دسر یا عصرانه سرو کنید، بهتر است در کنار آن چایی نیز قرار دهید. زیرا این دسر شیرین است و با چایی بعد از یک وعده غذایی بسیار مطبوع خواهد بود. این دسر نه تنها به راحتی تهیه می گردد، بلکه به سادگی نیز می توانید آن را تزیین کنید.

دسر های متنوعی در کشورمان وجود دارد که می توانیم آن را جایگزین دسر هایی سایر ملل مانند چیز کیک، ژله تزریقی و ... نمایید. البته این بدان معنی نیست که دسر های غیرسنتی را حذف کنید، بلکه به این شیوه می توانید تنوع بیشتری را برای سفره های خود به ارمغان بیاورید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه کاچی، دسری ایرانی و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کاچی، دسری ایرانی و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید