طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی به 2 روش؛ خوشمزه و مقوی

به گزارش وبلاگ شن، آش گوجه فرنگی یک از آش های خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز باز می گردد. آش گوجه فرنگی در تبریز به نام آبغورا آشی یا بامادور آشی معروف است. آش گوجه فرنگی به شیوه های مختلفی پخته می گردد و در هر شهری یک نام متفاوت دارد. مواد اصلی تشکیل دهنده آش گوجه فرنگی؛ گوجه فرنگی، برنج و آبغوره است. که به آن انواع حبوبات مختلف اضافه می گردد. آش گوجه فرنگی به آش آبغوره بسیار شبیه است، اما تفاوت آن ها در این است که در آش گوجه فرنگی از مقدار گوجه بیشتری استفاده می گردد. در ادامه شما را با دو روش تهیه آش گوجه فرنگی در خبرنگاران بلاگ آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی به 2 روش؛ خوشمزه و مقوی

برای تماشا سوپ گوجه فرنگی کلیک کنید.

روش اول

مواد لازم برای تهیه آش گوجه فرنگی
گوجه فرنگی1 کیلوگرم
برنج1 پیمانه
تره200 گرم
جعفری200 گرم
غورهنصف پیمانه
آبغوره1 پیمانه
پیاز2 عدد
لوبیا چشم بلبلی1 پیمانه
آب گوشت3 پیمانه
نعناع خشک2 قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه و فلفلبه اندازه لازم

دستور تهیه آش گوجه فرنگی

  1. پیش از آغاز به آشپزی کردن بهتر است که لوبیاها را از شب قبل در یک کاسه آب بریزید و چند بار آب آن را عوض کنید تا خیس بخورد. این کار باعث می گردد هم سریعتر پخته شوند و هم نفخ آن ها گرفته گردد.
  2. در ابتدا پیازها را پوست بگیرید و بشویید، سپس به صورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه را که در آن اندازهی روغن ریخته اید و بر روی اجاق گاز با شعله ملایم قرار دهید. بعد از اینکه روغن داغ شد، پیازها را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شوند. بعد از اینکه کمی پیازها طلایی شدند، به آن ها زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید و با یکدیگر تفت دهید. می توانید اندازهی از پیاز داغ را برای تزیین آش بردارید.
  3. لوبیاها را از کاسه خارج کنید و آبکشی کنید. سپس به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. سپس 5 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و حدود یک ساعت به آن اجازه دهید تا پخته گردد.
  4. برنج را بشویید و آبکش کنید و بعد از پخته شدن لوبیاها به همراه آب گوشت به قابلمه اضافه کنید. در ادامه مواد را با یک ملاقه هم بزنید.
  5. در ادامه تره و جعفری را پاک کنید و بشویید. سپس بر روی تخته آشپزخانه خرد کنید و به همراه غوره به مواد اضافه کنید. دقت داشته باشید که آب آش در این مرحله باید خیلی تبخیر شده باشد. و فقط اندازه کمی که روی سبزی ها را بگیرد کافی است. سپس در قابلمه را بگذارید و به مدت 20 دقیقه صبر کنید تا سبزی ها پخته شوند.
  6. در ادامه گوجه ها را بشویید و سپس آن ها را رنده کنید و یا اگر میکسر دارید، آن ها را میکس کنید. و بعد از پخته شدن سبزی ها آن را به قابلمه اضافه کنید.
  7. در ادامه یک قاشق غذا خوری نعناع خشک را به قابلمه اضافه کنید و سپس فلفل و ادویه های دلخواه را به قابلمه اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.
  8. شعله اجاق گاز را ملایم کنید و به آش گوجه فرنگی به مدت 30 دقیقه وقت دهید تا پخته گردد و جا بیفتد. باید در این مدت آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
  9. بعد از اینکه آش پخته شد آن را از اجاق گاز پایین بیاورید. سپس به آن آبغوره اضافه کنید و هم بزنید تا آش طعم آبغوره را به خود بگیرد.
  10. در نهایت آش گوجه فرنگی را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید و برای ناهار میل نمایید.

روش دوم

مواد لازم برای تهیه آش گوجه فرنگی
گوجه فرنگی1 کیلوگرم
تره200 گرم
جعفری200 گرم
بلغور1 پیمانه
آبغوره3 قاشق غذا خوری
پیاز2 عدد
لوبیا چشم بلبلی1 پیمانه
آب گوشت3 پیمانه
نعناع خشک2 قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه و فلفلبه اندازه لازم

دستور تهیه آش گوجه فرنگی

  1. بهتر است که لوبیاها را از شب قبل در یک کاسه آب بریزید و چند بار آب آن را عوض کنید تا خیس بخورد. این کار باعث می گردد که نفخ آن ها گرفته گردد و هم سریعتر پخته شوند.
  2. سپس در مرحله اول پیازها را پوست بگیرید و بشویید و بر روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی خرد کنید. یک قابلمه مناسب را تهیه کنید و در آن اندازهی روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. سپس پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  3. بلغور ها را که از قبل شسته بودید را به پیازهای طلایی شده اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا به آرامی پخته شوند.
  4. در مرحله بعدی گوجه فرنگی ها را بشویید و سپس با استفاده از رنده، آن ها را درشت رنده کنید. و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند.
  5. لوبیا ها را آبکشی کنید و در یک قابلمه دیگر به همراه اندازهی آب بریزید و بر روی اجاق گاز قرار دهید تا پخته شوند.
  6. بعد از اینکه لوبیا ها پخته شدند، آن ها را به قابلمه بلغور اضافه کنید.
  7. در ادامه سبزیجات را پاک کنید و بشویید و سپس بر روی تخته آشپزخانه خرد کنید. و هنگامی که آش کاملا پخته شده و جا افتاده آن را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید اندازهی با آش پخته گردد. سعی کنید که سبزی ها خیلی پخته نشوند تا رنگ آن ها کدر نگردد.
  8. در پایان قابلمه را از روی اجاق گاز پایین بیاورید و به آن آبغوره اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا طعم آبغوره به خورد آن ها برود.
  9. در نهایت آش گوجه فرنگی را در یک کاسه زیبا بکشید و به همراه پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید.

نکاتی در تهیه آش گوجه فرنگی

  • همانطور که گفته شد در منطقه ها مختلف از حبوبات مختلف در آش گوجه فرنگی استفاده می نمایند. شما می توانید علاوه بر حبوبات گفته شده، عدس، لپه، گندم و… را به آش اضافه کنید.
  • در دستور تهیه اصلی آش گوجه فرنگی گوشت وجود ندارد، اما در صورت تمایل می توانید از گوشت چرخ نموده قلقلی شده در آش بهره ببرید.
  • در صورتی که آب گوشت را در اختیار نداشتید می توانید از عصاره مرغ یا گوشت بهره ببرید.
  • اگر آش گوجه فرنگی شما با اضافه کردن گوجه فرنگی بازم بی رنگ بود، می توانید از 1 قاشق غذا خوری رب در آش بهره ببرید.
  • دستور تهیه آش گوجه فرنگی که به آموزش آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب می باشد. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.
منبع: اُکالا

به "طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی به 2 روش؛ خوشمزه و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی به 2 روش؛ خوشمزه و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید