مدیریت واحد در گمرکات مرزی، لازمه افزایش همکاری با آذربایجان است

به گزارش وبلاگ شن، رئیس مجلس بخش خصوصی کشور در ملاقات با سفیر جدید ایران در باکو با اشاره به بعضی ناهماهنگی ها در گمرکات مرزی، ضمن تأکید بر لزوم اعمال مدیریت واحد در گمرکات، زمینه سازی و حمایت سفارت ایران در باکو از توسعه همکاری های مشترک بین دو کشور را مورد توجه قرار داد.

مدیریت واحد در گمرکات مرزی، لازمه افزایش همکاری با آذربایجان است

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در این نشست ضمن تأکید بر همکاری مالی با همسایگان به عنوان اولویت های نظام، توضیح داد: اتاق ایران و مجموعه بخش خصوصی کشور آماده همکاری های هرچه بیشتر با نمایندگی ایران در آذربایجان است و امید دارد با توسعه همکاری ها و تبادل اطلاعات تجاری و مالی، بتواند بیش از پیش به افزایش سطح همکاری ها با آذربایجان یاری کند.

او در حال حاضر مهم ترین مسائل پیش روی صادرنمایندگان را مربوط به مسائل داخلی دانست و ادامه داد: امروز به جای حمایت از صادرنمایندگان، موانع پیش روی آنها را بیشتر می نمایند. در صورتی که ضروری است برای پیمودن راستا صادرات گشایش هایی صورت گیرد. به باور بخش خصوصی مسائل ایجاد شده، مانع از صادرات شده و ممکن است منجر به رکود فعالیت ها گردد.

بر اساس اظهارات رئیس مجلس بخش خصوصی، صادرنمایندگان این توانایی را دارند که در شرایط ناشی از تحریم و دشواری بازگرداندن ارز برای تأمین اقلام ضروری از کشورهای مقصد، گام های بزرگی بردارند، اما ضروری است در این رابطه، بسترهای موردنیاز فراهم گردد.

شافعی با اشاره به سرعت بالای پیشرفت مالی طی یک دهه اخیر در آذربایجان، تأکید کرد: هرگونه سرمایه گذاری مشترک و همکاری با این کشور می تواند موفقیت آمیز باشد. در حال حاضر حجم تجارت دو کشور با توجه به پتانسیل های موجود، راضی نماینده نیست. یکی از لازمه های توسعه همکاری ها هماهنگی دستگاه های دولتی و مدیریت واحد در فعالیت گمرکات با کشور آذربایجان است.

اتصال شبکه ریلی ایران به شبکه ریلی آذربایجان را دنبال می کنیم

در ادامه سید عباس موسوی سفیر جدید ایران در آذربایجان همکاری های اجرا شده دو کشور پس از شیوع بیماری کرونا را نشانه تعاملات مثبت دو طرف برشمرد و یادآور شد: مرزهای دو کشور در این مدت برای ترانزیت کالا باز بود و دو کشور به جای مسدود کردن راه های ارتباطی، برای مقابله با کرونا با یکدیگر همکاری کردند.

وی اولویت فعالیت سفارت ایران در باکو را توسعه روابط مالی مطرح کرد و اضافه کرد: درست است که امروز سطح روابط تجاری دو کشور رضایت بخش نیست اما امیدواریم طی سال های آینده این حجم تجارت را با همکاری یکدیگر به دو تا سه برابر افزایش دهیم.

موسوی همچنین ضمن تشریح شرایط مرزها و تبادلات تجاری استان های مرزی با کشور آذربایجان، همکاری اتاق ها برای گسترش تبادلات تجاری را بسیار مؤثر ارزیابی کرد.

سفیر جدید ایران در باکو به اهمیت توسعه زیرساخت های حمل ونقل ریلی بین دو کشور، تکمیل پروژه های در دست احداث، ایجاد بندر خشک در منطقه مرزی دو کشور اشاره و تأکید کرد: اتصال شبکه ریلی کشور به شبکه ریلی جمهوری آذربایجان، می تواند موقعیت ویژه ای برای صادرات گسترده تر محصولات کشاورزی و صنعتی از منطقه مغان به بازار روسیه ایجاد کند.

امضای موافقت نامه تجارت ترجیحی با آذربایجان پیگیری گردد

محمدرضا کرباسی، معاون امور بین الملل اتاق ایران نیز در این ملاقات، ضمن اشاره به بعضی ظرفیت های کاری با کشور آذربایجان بر اهمیت این کشور به عنوان راستای برای دسترسی به بازار روسیه و همچنین اروپا تأکید و این موضوع را منوط به برنامه ریزی و همکاری های بیش از پیش با طرف های آذری دانست.

وی ابراز امیدواری کرد: با پیگیری های سفیر جدید ایران، امضای موافقت نامه تجارت ترجیحی با آذربایجان در آینده نزدیک محقق گردد تا فعالان مالی بتوانند حضور مؤثرتری در بازار آذربایجان داشته باشند.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "مدیریت واحد در گمرکات مرزی، لازمه افزایش همکاری با آذربایجان است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مدیریت واحد در گمرکات مرزی، لازمه افزایش همکاری با آذربایجان است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید