سلیمی: اصلاح بخشی از نقاط حادثه خیز جاده ها با درآمد 5 هزار و 600 میلیاردی قانون مالیات از خودروهای لوکس

به گزارش وبلاگ شن، خبرنگاران - عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به صحبت های رئیس سازمان امور مالیاتی در خصوص پیش بینی درآمد 5 هزار و 600 میلیاردی دولت از محل مالیات از خودروهای لوکس گفـت: اگراین مبلغ را میان استان ها تقسیم کنیم می تواند در اصلاح نقاط حادثه خیز جاده ها موثر باشد.

سلیمی: اصلاح بخشی از نقاط حادثه خیز جاده ها با درآمد 5 هزار و 600 میلیاردی قانون مالیات از خودروهای لوکس

علیرضا سلیمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با اجرای قانون اقتصادیات بر خانه های گران قیمت و خودروهای لوکس، گفت: یکی از راه های تامین بودجه در همه کشور ها برقراری پایه های اقتصادیاتی است اما متاسفانه در ایران پایه های اقتصادیاتی دقیق و کارشناسی وجود نداشته و به همین دلیل افراد خوش حساب بیش از افراد دیگر اقتصادیات پرداخت می کنند که حقیقتاً نقص بزرگی است. نباید عده ای به راحتی از پرداخت اقتصادیات فرار کرده و در عوض از افراد خوش حساب به راحتی اقتصادیات اخذ شود.

این کننده مردم در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ریل گذاری های مجلس برای جلوگیری از فرارهای اقتصادیاتی و اخذ اقتصادیات از سوداگران اضافه کرد: مجلس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان را تصویب کرده اما علی رغم گذشت زمان زیادی از آن هنوز اجرایی نشده است. یکی دیگر از قوانین اقتصادیاتی موثر و مهمی که مجلس تصویب کرد اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده قانون اقتصادیات بر خانه های خالی است، برخی از بانک ها صدها خانه خالی در اختیار دارند اما اقتصادیاتی از آنها اخذ نمی شود؛ عدم اجرای قانون اقتصادیات بر خانه های خالی و سوداگری در این حوزه قیمت مسکن را افزایش داده به نحوی که خانه دار شدن برای مردم آرزو شده و مسکن از کالایی مصرفی به کالایی سرمایه ای تبدیل کرده است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از قوانین اقتصادیاتی مجلس اخذ اقتصادیات بر خودروهای لوکس بوده که بصورت نسبی درآمد ویژه برای دولت به همراه دارد، متاسفانه زمان زیادی از تصویب این قانون نیز گذشت تا آیین نامه اجرایی آن در هیات دولت به تصویب برسد. نحوه و اندازه اخذ اقتصادیات از خودروهای لوکس بالای یک میلیارد تومان در قانون ذکر شده بود و تدوین آیین نامه آن کار چندان سخت و زمان بری نبود و علت تاخیر آن در دولت گذشته دارای ابهام است. حال خوشبختانه سازمان امور اقتصادیاتی از عملیاتی شدن آن خبر داده است.

مصرف انرژی برای فقرا و کم مصرف ها رایگان شود

کننده مردم محلات و دلیجان در مجلس اضافه کرد: همچنین از افرادی که بیش از حد معمول آب، برق و گاز استفاده می کنند نباید از یارانه سنگین دولت در این بخش استفاده کنند و تنها افرادی که در حد معمول مصرف دارند باید از این مزایا بهره مند شود. عده در خانه استخر داشته و یا خانه هایی با متراژ بالای 2 هزار متر دارند که بخشی از آن نیز حیاط و باغ است که اندازه برق و آب مصرفی آنها را بسیار افزایش داده لذا باید برای این موضوع نیز چاره اندیشی شود، چرا که بیش از فقرا و افراد کم درآمدجامعه از یارانه بهره مند می شود، بنده معتقدم برق، آب و گاز فقرا و افراد کم درآمدها باید رایگان شده و نرخ این موارد برای خانه های لوکس و چند هزار متری به صورت واقعی محاسبه شود.

خلاء قانونی برای جلوگیری از فرارهای اقتصادیاتی وجود ندارد

سلیمی با اشاره به تلاش مجلس سیزدهم برای ایجاد پایه های اقتصادیاتی تازه برای دولت، تاکید کرد: در حال حاضر مجلس قوانین مناسبی برای اخذ اقتصادیات از پرمصرف ها و سوداگران و جلوگیری از فرارهای اقتصادیاتی تصویب کرده که دولت باید اجرایی کند، هیچ خلا قانونی برای جلوگیری از فرارهای اقتصادیاتی وجود ندارد. از طرفی اقتصادیات بر تولید باید کاهش پیدا کرده تا این حوزه رقابتی تر شده و کالاها با نرخ مناسب به دست مردم برسد و از طرفی از پر مصرف ها اقتصادیات گرفته شود.

این کننده مردم در مجلس شورای اسلامی افوزد: در حال حاضر افراد ثروتمند نیز از یارانه 45 هزار تومانی استفاده می کنند و دولت به علت نداشتن بانک اطلاعاتی مناسب امکان شناسایی این افراد را ندارد.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در رابطه با صحبت های رئیس سازمان امور اقتصادیاتی در خصوص شناسایی 550 هزار خودرو لوکس و پیش بینی درآمد 5 هزار و 600 میلیاردی از دریافت اقتصادیات از این خودروها برای دولت، اظهار کرد: اندازه درآمد از محل اقتصادیات از خودروهای لوکس بصورت نسبی قابل توجه است؛ در حال حاضر 31 استان در کشور داریم که اگر این مبلغ را برای تکمیل پروژههای عمرانی نیمه تمام میان استان ها توزیع شود، به هر استان حدود 180 میلیارد تومان می رسد که بسیاری از مسائل عمرانی استان ها را رفع می کند.

درآمد حاصل از اقتصادیات بر خودروهای لوکس صرف اصلاح نقاط حادثه خیز جاده ها شود

سلیمی با اشاره به وجود راه ها و جاده های مواصلاتی نا امین و پر خطر در سراسر کشور شرح داد: در حال حاضر در بسیاری از استان های کشور نقاط حادثه خیزی وجود داشته که سالانه بسیاری از هموطنانمان در این جهت ها جانشان را از دست می دهند. به عنوان مثال در حوزه انتخابیه بنده در دلیجان هر هفته شاهد فوت هموطنانمان در اثر حادثه تصادف هستیم و دولت هم برای استاندارسازی جاده ها و تکمیل پروژه های عمرانی با کمبود بودجه روبرو هست، لذا درآمد حاصل از اقتصادیات بر خودروهای لوکس می تواند صرف این حوزه شده و نقاط حادثه خیز جاده ها اصلاح شوند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از شرایط ضریب جینی اضافه کرد: شرایط اقتصادی فعلی و کوچک شدن سفره مردم به ویژه فقرا میراث شوم دولت آقای روحانی بوده که در کوتاه مدت نیز قابل جبران نیست. در حال حاضر هم عدالت با شعار در کشور محقق نشده و دولت باید در عمل با اجرای دقیق قوانین اقتصادیاتی و جلوگیری از فرارهای اقتصادیاتی فاصله طبقاتی را کاهش داده و عدالت را اجرا کند.

منبع: شفقنا اقتصادی

به "سلیمی: اصلاح بخشی از نقاط حادثه خیز جاده ها با درآمد 5 هزار و 600 میلیاردی قانون مالیات از خودروهای لوکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سلیمی: اصلاح بخشی از نقاط حادثه خیز جاده ها با درآمد 5 هزار و 600 میلیاردی قانون مالیات از خودروهای لوکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید